Yhteystiedot

Hilkka-Liisa Vuori
hilkka-liisa.vuori [et]
uniarts.fi
p. 0407016534

Johanna Korhonen
johanna.korhonen[et]
verkkotie.fi


Vox Silentii ry
c/o Vuori
Suopuronniitty 7b
02920 ESPOO
Suomi Finland

« Takaisin

Hyrinähetki

 

Cacciatore, Raisa-Vuori, Hilkka-Liisa-Penna, Osmo-Hyvärinen, Lea  (WSOY)

Hyrinähetki on suunniteltu tukemaan aikuisen ja lapsen vuorovaikutusta sekä lapsen tunne-elämän kehitystä. Kuvien muodot ja värit tarjoavat hauskaa ja haastavaa katseltavaa jo vastasyntyneelle.

Vauva kuulee perheen äänet jo kohtuun. Ne ympäröivät häntä, hän on kuin rummun sisällä. Rauhoittavat äänet tuovat vauvalle hyvää oloa ja iloiset laulut iloisen tunteen.

Vauvat rakastavat vuorovaikutusta, tutun aikuisen ääntä, eivätkä kysele laulatko nuotilleen oikein, Ihan ienenkin vauvan kanssa voit ”keskustella” ääntelemällä. Kokeile korkeita ja matalia ääniä ja eri vokaaleita. voitte molemmat levätä lempeässä äänessäsi. Rauhoittumista tukevat hämärä huone, hiljainen ääni ja hidas kosketus.

Kirja pohjaa Väestöliiton Perheverkko ja Miehen Aika -toiminnoista saatuihin kokemuksiin ja asiantuntemukseen, jota kirjan tekijöillä on lapsen ensimmäisestä elinvuodesta koulutuksensa ja vanhemmuutensa kautta.

Hyrinähetken on ideoinut lastenpsykiatri, Seksuaaliterveysklinikan asiantuntijalääkäri Raisa Cacciatore. Kirjan on kuvittanut AD, graafinen suunnittelija Osmo Penna. Tekstistä vastaa musiikkipedagogi, synnytyslauluasiantuntija Hilkka-Liisa Vuori ja vauvan näön asiantuntijana on toiminut kehitysneuropsykologian dosentti, LKT Lea Hyvärinen. Ruotsinkielisen käännöksen on tehnyt Marianne Saanila.

 

Kirjan teksti kuvaa samaa hellän äänen maisemaa kuin mistä on kysymys rukouslaulussa ja synnytyslaulussa.

Tämä kirja on saatavissa kirjakaupoista ovh 11 e, ainakin kustantajan eli WSOY:n kirjakaupasta.