Yhteystiedot

Hilkka-Liisa Vuori
hilkka-liisa.vuori[et]
saunalahti.fi
hilkka-liisa.vuori [et]
uniarts.fi
p. 0407016534

Johanna Korhonen
johanna.korhonen[et]
verkkotie.fi


Vox Silentii ry
c/o Vuori
Suopuronniitty 7b
02920 ESPOO
Suomi Finland

Uutiset

15.5.2020Verkon kautta kelttihartaus 20.5. klo 18.Lue lisää »15.5.2020Kesäkuun rukouslaulumessut pidetäänLue lisää »15.5.2020Kesäkurssi Kemiön saarelle pyritään järjestämäänLue lisää »

Tuotteet

CD: Easter chants. Pääsiäislevy Memento meiMemento mei  Muista minua Remember me Keskiaikaisia pääsiäisen ajan lauluja/ MedievalLue lisää »

Tuotteet

CD: Easter chants. Pääsiäislevy Memento meiMemento mei  Muista minua Remember me Keskiaikaisia pääsiäisen ajan lauluja/ MedievalLue lisää »

Hiljaisen rukouslaulun

meditatiivinen messu

Meditative Mass with Medieval melodiesIMG_2642__Kopio2.JPG

        

Kevät 2020

Joka keskiviikko* klo 18 Kallion kirkossa.  Anima mean kaikille avoimet harjoitukset alkaen klo 17.  

Meditatiivinen messu tarjoaa lepoa keskiaikaisissa gregoriaanisissa lauluissa ja psalmeissa. Voit levätä laulujen harmoniassa kuunnellen tai itse osallistuen laulamiseen. Messussa avustaa esilaulajien ryhmä Anima mea, jota johtavat vuorotellen Hilkka-Liisa Vuori ja Johanna Korhonen. Anima mean harjoituksiin Kallion kirkolle aina ennen messua klo 17 ovat tervetulleita kaikki halukkaat.

*Keväällä joka keskiviikko alkaen 8.1.2020, paitsi ei 26.2. eikä 8.4.2020.

Messun papit ja kanttorit kevät 2020, muutokset mahdollisia

helmikuu

5.2. Eeva-Liisa ja Hili

12.2. Marja ja Johanna

19.2. Kelttimessu Jaana ja Hili

26.2. Ei messua!

maaliskuu

4.3. Marja ja Johanna

11.3. Marja ja Johanna

18.3. Kelttimessu Marja ja Hili

25.3. Marianpäivän messu Marja ja Hili

huhtikuu

1.4. Marja ja Johanna

8.4. Ei messua!

pe 10.4. klo 18 pitkäperjantain Ristin tie Visa, Hili ja Johanna

15.4. Eeva-Liisa ja Johanna

22.4. Kelttimessu Marja ja Hili

29.4. Marja ja Hili

toukokuu

6.5. Marja ja Johanna

13.5. Kelttimessu Marja ja Hili

20.5. Marja ja Johanna

27.5. Marja ja Hili

kesäkuu

3.6. Kelttimessu 

Angelus.JPG

 

Keskiaikainen hiljainen rukouslaulumessu on ehtoollisjumalanpalvelus, jonka laulut ovat vanhoja keskiaikaisia rukouksia ja psalmeja, gregoriaanisia lauluja. Niiden harmoniassa voit levätä kuuntelemalla tai osallistua laulamiseen. Laulut ovat keskiaikaisia liturgisia sävelmiä, joihin osaan on latinankielisen tekstin tilalle sovitettu suomenkieliset sanat. Vanhat rukoukset houkuttavat hiljaiseen mielen ja sydämen tilaan. Tervetuloa laulamaan mukana ja lepäämään rukouksissa.

Messulauluissa ei käytetä sähköistä äänentoistoa, joten kannustamme Sinua tulemaan istumaan kirkon etuosaan.

Rukouslauluihin voi jokainen messuun tulija osallistua esilauluryhmän mukana. Voit myös antaa itsellesi luvan vain kuunnella ja antaa Sanan ja sävelen hoitaa. Messun lauluissa avustaa esilaulajien ryhmä Anima mea, jota johtaa vuoroviikoin Hilkka-Liisa Vuori ja Johanna Korhonen. Messussa voit katsoa laulun sanoja paperista, mutta ihaninta on vain heittäytyä seuraamaan ääntä Anima mean johdolla. Tällöin laulun sanat tulevat sanotuksi hieman viiveellä, mutta silti levollisesti.

Hiljaisuus on kiireettömyyttä. Kaikelle annetaan aikaa. On aikaa hengittää. Lauluun voit liittyä silloin, kun siltä tuntuu. Laulujen sisällä hengitys on muistuma hiljaisuudesta. Kun vanha keskiaikainen sävelmä on laulettu, tarkoituksena on kuunnella kirkon sointia ja rukousta lauseiden välissä. Monet rukouslaulajista laulavat silmät kiinni. Tällöin kuuloaisti vielä terävöityy. Jos antaa äänensä kirkolle, on ihmeellisen vapauttavaa huomata että se soi. Rukouslaulumessussa maltamme kuunnella soivaa ja hiljaista kirkkoa, oman sydämemme ääntä ja Jumalan puhetta sydämellemme.