Yhteystiedot

Hilkka-Liisa Vuori
hilkka-liisa.vuori[et]
saunalahti.fi
hilkka-liisa.vuori [et]
uniarts.fi
p. 0407016534

Johanna Korhonen
johanna.korhonen[et]
verkkotie.fi


Vox Silentii ry
c/o Vuori
Suopuronniitty 7b
02920 ESPOO
Suomi Finland

Hiljainen rukouslaulumessu

Meditative Mass with Medieval melodiesIMG_2642__Kopio2.JPG

        

Syksy 2020

Keskiviikkoisin* alkaen 5.8. klo 18 Kallion kirkossa.  Anima mean kaikille avoimet harjoitukset alkaen klo 17.  

Meditatiivinen messu tarjoaa lepoa keskiaikaisissa gregoriaanisissa lauluissa ja psalmeissa. Voit levätä laulujen harmoniassa kuunnellen tai itse osallistuen laulamiseen. Messussa avustaa esilaulajien ryhmä Anima mea, jota johtavat vuorotellen Hilkka-Liisa Vuori ja Johanna Korhonen. Anima mean harjoituksiin Kallion kirkolle aina ennen messua klo 17 ovat tervetulleita kaikki halukkaat.

*ei 12.8., 2.12., 9.12., 23.12. ja 30.12.2020. Joulukuussa messu Kallion kirkossa Sibelius-Akatemian opiskelijoiden ja Anima mean toteuttamana vain 16.12. klo 18 ja Kauneimmat gregoriaaniset laulut Diakonissalaitoksen kirkossa ti 22.12. klo 17:30. Ks. tarkemmat tiedot alla.

 

Hiljaisen rukouslaulun kelttimessu

Keskiviikkona 26.8., 23.9., 28.10. ja 25.11.2020 klo 18 Kallion kirkossa. Kelttimonogrammi_St_Mary.JPG

Lauluissa ja sävelmissä kuuluu kelttiläinen keskiaikainen kristillinen hengellisyys, jonka ytimessä ovat vieraanvaraisuus, luonnon ja sen eläjien kunnioittaminen tasavertaisina, käytännöllisyys rukouksessa ja myötätuntoinen rinnalla kulkeminen.

Hiljaisen rukouslaulun kelttimessu on variaatio Hiljaisesta rukouslaulumessusta. Messussa avustaa Anima mea, jonka kaikille avoimet harjoitukset ovat kirkossa ennen messua klo 17 alkaen.

 

Keskiaikainen adventin ajan messu

Keskiviikkona 16.12. 2020 klo 18 Kallion kirkossa.

Sibelius-Akatemian opiskelijat, Anima mea, ohjaajana Hilkka-Liisa Vuori. 

 Puer_alto.JPG

 

Puer natus est

Kauneimmat gregoriaaniset joululaulut

Diakonissalaitoksen kirkko ti 22.12.2020 klo 17.30.

Tule laulamaan yhdessä keskiaikaisia joulun ajan rukouslauluja. Anima mean kaikille avoimet harjoitukset diakonissalaitoksen kirkossa klo 16–17. 30.

Mukana pastori Marja Kotakorpi, Anima mea esilaulajien ryhmä ja Hilkka-Liisa Vuori.


Angelus.JPG

 

Keskiaikainen hiljainen rukouslaulumessu on ehtoollisjumalanpalvelus, jonka laulut ovat vanhoja keskiaikaisia rukouksia ja psalmeja, gregoriaanisia lauluja. Niiden harmoniassa voit levätä kuuntelemalla tai osallistua laulamiseen. Laulut ovat keskiaikaisia liturgisia sävelmiä, joihin osaan on latinankielisen tekstin tilalle sovitettu suomenkieliset sanat. Vanhat rukoukset houkuttavat hiljaiseen mielen ja sydämen tilaan. Tervetuloa laulamaan mukana ja lepäämään rukouksissa.

Messulauluissa ei käytetä sähköistä äänentoistoa, joten kannustamme Sinua tulemaan istumaan kirkon etuosaan.

Rukouslauluihin voi jokainen messuun tulija osallistua esilauluryhmän mukana. Voit myös antaa itsellesi luvan vain kuunnella ja antaa Sanan ja sävelen hoitaa. Messun lauluissa avustaa esilaulajien ryhmä Anima mea, jota johtaa vuoroviikoin Hilkka-Liisa Vuori ja Johanna Korhonen. Messussa voit katsoa laulun sanoja paperista, mutta ihaninta on vain heittäytyä seuraamaan ääntä Anima mean johdolla. Tällöin laulun sanat tulevat sanotuksi hieman viiveellä, mutta silti levollisesti.

Hiljaisuus on kiireettömyyttä. Kaikelle annetaan aikaa. On aikaa hengittää. Lauluun voit liittyä silloin, kun siltä tuntuu. Laulujen sisällä hengitys on muistuma hiljaisuudesta. Kun vanha keskiaikainen sävelmä on laulettu, tarkoituksena on kuunnella kirkon sointia ja rukousta lauseiden välissä. Monet rukouslaulajista laulavat silmät kiinni. Tällöin kuuloaisti vielä terävöityy. Jos antaa äänensä kirkolle, on ihmeellisen vapauttavaa huomata että se soi. Rukouslaulumessussa maltamme kuunnella soivaa ja hiljaista kirkkoa, oman sydämemme ääntä ja Jumalan puhetta sydämellemme.