Yhteystiedot

Hilkka-Liisa Vuori
hilkka-liisa.vuori [et]
uniarts.fi
p. 0407016534

Johanna Korhonen
johanna.korhonen[et]
verkkotie.fi


Vox Silentii ry
c/o Vuori
Suopuronniitty 7b
02920 ESPOO
Suomi Finland

Meditatiivinen rukouslaulumessu

Meditative Mass with Medieval melodiesIMG_2642__Kopio2.JPG

        

Kevät 2024

Keskiviikkoisin alkaen 

10.1.2024*

Kallion kirkossa klo 18

Meditatiivinen messu sinulle, joka kaipaat ikiaikaisten sävelmien, gregoriaanisten laulujen ja psalmien lepoa ja hoitavuutta. Messussa avustaa Anima mea, jonka kaikille avoimet harjoitukset ovat kirkossa ennen messua klo 17 alkaen. Laulun ohjaajina vuorottelevat Hilkka-Liisa Vuori ja Johanna Korhonen.

Syksystä 2022 alkaen joka messussa on ollut myös mystikon ajatus, jonka pappi tuo rukouksen ja laulun keskelle. Messun jälkeen on mahdollisuus osallistua teelle ja meditatiivisen kirjoittamisen hetkeen (n. 20 min) retriitinohjaaja, diakoni Nina Klemmtin ohjauksessa.

Syvemmälle Meditatiivisen messun lauluihin

Anima mean extraharjoitukset ma 21.1. klo 17:30-19 ja ma 29.4.2024 klo 17:30-19 Kallion seurakuntasalissa (Siltasaarenkatu 28). Opettajana Johanna Korhonen. Sydämellisesti tervetuloa syventymään messun lauluihin vanhat ja uudet laulajat.

*ei 14.2., 27.3. eikä 1.5.2024

Syksyn 2023 teemat, Päivän mystikko, liturgi ja laulun ohjaaja (muutokset mahdollisia)

23.8. Itsensä tutkiminen, Päivän mystikko: Anthony de Mello; liturgi: Marja Kotakorpi ja laulun ohjaaja: Hili (Hilkka-Liisa Vuori)

30.8. Kelttimessu, Jeesus parantajamme, Andrew Linzey; Pauliina Lindfors ja Johanna (Korhonen)

6.9.  Lähimmäinen, Päivän mystikko: Irja Askola; Marja ja Johanna

13.9. Kiitollisuus,  Hildegard Bingeniläinen (17.9. muistopäivä); Pauliina ja  Hili

20.9. Jumalan huolenpito, Benedicta Idefelt; Sami Uusi-Rauva ja Johanna  

27.9  Kelttimessu, Jeesus antaa elämän, Päivän mystikko: Pauliina Kainulainen; Jaana Partti ja Hili

4.10. Mikkelinpäivän teemalla, Fransiscus Assisilainen (4.10. muistopäivä); Marja ja Johanna

11.10. Rakkauden kaksoiskäsky, Pyhä Birgitta (7.10. muistopäivä); Pauliina ja Hili  

18.10. Usko ja epäusko, Ristin Johannes,  Sami ja Johanna,

25.10. Kelttimessu, Jeesuksen lähettiläät, Simone Weil; Marja ja Hili

1.11.  Uskon perustus, Luther; Jaana ja Hili

8.11. Antakaa toisillenne anteeksi, Anthony Bloom; Pauliina ja Johanna

15.11. Kahden valtakunnan kansalaisena, Päivän mystikko: Lauri Maarala; Marja ja Hili

22.11. Kelttimessu, Valvomisen sunnuntai, David Adam; Pauliina ja Johanna

  

Meditatiivinen kelttimessu

Keskiviikkona ke 24.1., 7.2., 6.3., 10.4. ja 15.5.2024 klo 18 Kallion kirkossa. 

Lauluissa ja sävelmissä kuuluu kelttiläinen keskiaikainen kristillinen hengellisyys, jonka ytimessä ovat vieraanvaraisuus, luonnon ja sen eläjien kunnioittaminen tasavertaisina, käytännöllisyys rukouksessa ja myötätuntoinen rinnalla kulkeminen.

Lindisfarne_kirkko_hili_IMG_22952.JPG

Hiljaisen rukouslaulun kelttimessu on variaatio Hiljaisesta rukouslaulumessusta. Sävelmät ovat gregoriaanisia lauluja Brittein saarilta, tekstit pääasiassa David Adamin rukousrunoutta. Mukana myös kiitoshymni irlantilaisesta Stowen missalesta 700-luvulta. Messussa avustaa Anima mea, jonka kaikille avoimet harjoitukset ovat kirkossa ennen messua klo 17 alkaen. Laulun ohjaajina vuorottelevat Hilkka-Liisa Vuori ja Johanna Korhonen.

 

Messun jälkeen on mahdollisuus osallistua teelle ja meditatiivisen kirjoittamisen hetkeen (n. 20 min) retriitinohjaaja, diakoni Nina Klemmtin ohjauksessa.

 

Meditatiivisesta messusta

Meditatiivinen rukouslaulumessu on ehtoollisjumalanpalvelus, jonka laulut ovat vanhoja keskiaikaisia rukouksia ja psalmeja, gregoriaanisia lauluja. Niiden harmoniassa voit levätä kuuntelemalla tai osallistua laulamiseen. Laulut ovat keskiaikaisia liturgisia sävelmiä, joihin osaan on latinankielisen tekstin tilalle sovitettu suomenkieliset sanat. Vanhat rukoukset houkuttavat hiljaiseen mielen ja sydämen tilaan. Tervetuloa laulamaan mukana ja lepäämään rukouksissa.

Messulauluissa ei käytetä sähköistä äänentoistoa, joten kannustamme Sinua tulemaan istumaan kirkon etuosaan.

Rukouslauluihin voi jokainen messuun tulija osallistua esilauluryhmän mukana. Voit myös antaa itsellesi luvan vain kuunnella ja antaa Sanan ja sävelen hoitaa. Messun lauluissa avustaa esilaulajien ryhmä Anima mea, jota johtaa vuoroviikoin Hilkka-Liisa Vuori ja Johanna Korhonen. Messussa voit katsoa laulun sanoja paperista, mutta ihaninta on vain heittäytyä seuraamaan ääntä Anima mean johdolla. Tällöin laulun sanat tulevat sanotuksi hieman viiveellä, mutta silti levollisesti.

Hiljaisuus on kiireettömyyttä. Kaikelle annetaan aikaa. On aikaa hengittää. Lauluun voit liittyä silloin, kun siltä tuntuu. Laulujen sisällä hengitys on muistuma hiljaisuudesta. Kun vanha keskiaikainen sävelmä on laulettu, tarkoituksena on kuunnella kirkon sointia ja rukousta lauseiden välissä. Monet rukouslaulajista laulavat silmät kiinni. Tällöin kuuloaisti vielä terävöityy. Jos antaa äänensä kirkolle, on ihmeellisen vapauttavaa huomata että se soi. Rukouslaulumessussa maltamme kuunnella soivaa ja hiljaista kirkkoa, oman sydämemme ääntä ja Jumalan puhetta sydämellemme.

Kuvat: Peppina Tuulispää  ja H-L Vuori (Holy Islandin kirkko).