Yhteystiedot

Hilkka-Liisa Vuori
hilkka-liisa.vuori[et]
saunalahti.fi
hilkka-liisa.vuori [et]
uniarts.fi
p. 0407016534

Johanna Korhonen
johanna.korhonen[et]
verkkotie.fi


Vox Silentii ry
c/o Vuori
Suopuronniitty 7b
02920 ESPOO
Suomi Finland

Uutiset

9.1.2018Keskiaikainen hiljainen rukouslaulumessuLue lisää »17.9.201819.9. ja 26.9. poikkeuksellinen paikka messullaLue lisää »28.8.2018An article about Birth Sound!Lue lisää »17.8.2018Magdalenaa ja NuorvalaaLue lisää »

Hiljaisuuden ääni  -

Keskiaikainen, hellä hiljainen rukouslaulu

Laulamme keskiaikaisia rukouksia suomeksi ja latinaksi. Laulut opetellaan korvakuulolta. Sinun ei tarvitse osata ns. laulaa eikä lukea nuotteja. Rukouslaulu on kokonaisvaltaista: ikiaikaiset tekstit ja sävelet soittavat kehoamme ja hoitavat meitä. Laulujen keskittynyt toisto ja kehon resonanssin herkkä kuuntelu voivat johdattaa mielemme rukouksen sydämen rukoukseksi.

  sininen_kirkko.jpg

Kuva Vadstenan kirkosta: Pirkko Hakkarainen

SYKSY 2018

Ääni sielun tanssia kehossa

Mustasaaren toimintakeskus

Su 2.9.2016 klo 10–17.20.Vesi_Linnean_kuva.jpg

Äänen, kehon, mielen ja sielun resonanssin päivä Mustasaaressa Helsingissä. Opettajana MuT Hilkka-Liisa Vuori. Sinun ei tarvitse osata laulaa levätäksesi äänessä ja rukouksessa. Laulamme vokaalilauluja ja pieniä keskiaikaisia rukouksia.

Hinta 65 e sisältää opetuksen lisäksi laivamatkan, lounaan ja puustikahvin.

Ilm. 15.8. mennessä kallio.srk@evl.fi tai puh 09-23403611 tai kotisivujen kautta www.helsinginseurakunnat.fi/kallio    

        

 

Syksy 2018

hiljaisuus_ikoni.JPG

Hiljaisen rukouslaulun viikoittain kokoontuvat kurssit

Laulamme keskiaikaisia rukouksia, psalmilaulua ja mietiskeleviä vokaaleja. Laulut opetellaan korvakuulolta. Sinun ei tarvitse osata ns. laulaa eikä lukea nuotteja. Rukouslaulu on kokonaisvaltaista: ikiaikaiset tekstit ja sävelet soittavat kehoamme ja hoitavat meitä.  Laulujen keskittynyt toisto ja kehon resonanssin herkkä kuuntelu voivat johdattaa mielemme rukouksen sydämen rukoukseksi. 

 Diakonissalaitoksen kirkko, tiistaisin klo 17.30–20.00 

Peruskurssi 14.8., 21.8., 28.8. ja 4.9..2018

Jatkokurssi, Enkelten gregoriaaniset l1.9., 18.9., 2.10. ja 9.10.

Peruskurssi, 23.10., 30.10. ja 6.11. ja 13.11.

Jatkokurssi, Hildegard ja Birgitta  20.11., 27.11., 4.12. ja 11.12.

 Hinta 52 e.

Ohj. pedagogi, MuT Hilkka-Liisa Vuori.

 Kursseille ilmoittautumiset ja tiedustelut Kallion kirkkoherranvirasto

 www.helsinginseurakuntayhtyma.fi/kallio tai (09) 2340 3611 tai kallio.srk@evl.fi
Järjestäjänä Kallon seurakunta yhteistyössä Agricola opintokeskuksen kanssa.

 

Kelttirukouslaulujen kurssi

Kelttirukouslauluja keskiajalta tähän päivään - kurssi

Laulut opetellaan korvakuulolta. Sinun ei tarvitse osata ns. laulaa eikä lukea nuotteja. Rukouslaulu on kokonaisvaltaista: ikiaikaiset tekstit ja sävelet soittavat kehoamme ja hoitavat meitä. Laulujen keskittynyt toisto ja kehon resonanssin herkkä kuuntelu voivat johdattaa mielemme rukouksen sydämen rukoukseksi.

Kurssin teemana ovat kelttirukouslaulut. Tekstit ovat anglikaanipapin, runoilijan David Adamin rukouksia, jotka laulamme keskiaikaisilla, kelttipyhimyksille Columballe ja Brigidille osoitetuilla sävelmillä.

Kurssiaika: la 6.10. klo 10-14.

Kurssipaikka: Pyhän Luukkaan kappeli, Oulu.

Kurssin opettaja on musiikin tohtori Hilkka-Liisa Vuori. Kurssi on maksuton. Ennakkoilmoittautumiset keittolounaan takia pastori Päivi Jussilalle, p. 050 3408992 tai paivi.jussila@evl.fi, elokuun loppuun mennessä.

Pyhän Luukkaan kappelissa vietetään 6.-7.10. kelttirukouslaulujen viikonloppua. Kurssin lisäksi ohjelmassa on lauantaina 6.10. klo 19 Vox Silentii – yhtyeen (Johanna Korhonen ja Hilkka-Liisa Vuori) konsertti, johon on vapaa pääsy, sekä Hiljaisen rukouslaulun kelttimessu sunnuntaina 7.10. klo 10.

 

Gregoriaanisen laulun kurssi

Lakeuden Ristissä, Seinäjoella la 17.11.2018 klo 10-14. 

Ohj. Hilkka-Liisa Vuori.

Kurssin hinta 20 e. Ilmoittautuminen Seinäjoen seurakuntaan. Kurssi on osa Vanhan musiikin tapahtumaa.

Tervetuloa keskiaikaisten laulujen lepoon ja mietiskelevyyteen. Sinun ei tarvitse osata laulaa voidaksesi osallistua.


2019

Hellä hiljainen rukouslaulu - Hoitava sydämen ääni

Isojoella 1.-3.2.2019. 

Hiljaisen rukouslaulun retriitti 

Rymättylän Tammilehdossa 15.-17.3. 2019.

Muista minua - Memento mei

Päivi Vuorilehto ja Hilkka-Liisa.

Kuljemme paaston ajantunnelmissa. Laulamme retriitin rukoushetkissä pieniä gregoriaanisia lauluja ja mietiskeleviä rukouksia. Lähtökohtana on yksi ääni ja yksi vokaali.

Ilmoittautuminen ja hinta tarkentuvat myöhemmin.

 

Rakkaasta laulusta:

Rakkaalla laululla on monta nimeä. Hiljaisuuden ääni on kulkenut mukana alusta asti, kun olen laulua opettanut, eli vuodesta 1995.

Tästä nimestä on noussut myös Vox Silentiin nimi.

Hiljainen rukouslaulu -nimi on tullut selventämään tätä laulua. Nykyään laulu voisi olla myös nimellä Hellä rukouslaulu. Ääni ei aina kirkossa kaikuessaan ole hiljainen, mutta vain hellyydellä voimme kuulla myös kirkon soinnin! Hellällä, mutta halukkaalla asenteella löydämme myös sävelet ja tekstin omasta kirkostamme eli kehostamme.

Ajatuksena ja toiveena on ollut ja on, että Hiljainen rukouslaulu voisi johdattaa meidän sydämemme hiljaisuuteen, puhumattakaan mielestämme. Ja tässä hiljaisuudessa voisimme kenties kuin häivähdyksenä, kirkkaana hetkenä kuulla Jumalan äänen. Kuin lempeässä tuulessa, ei myrskyn eikä pauhinan keskellä. Kirkkaus ja selkeys. Niillä sanoilla haluan kuvata tätä laulua. 

Laulu on lepoa, siihen on toiveemme. Mutta ei velttouden kautta, vaan pienen ponnistuksen kautta, halun ja tahdon levätä yhteisessä rukouksessa.

Kurssien laulut ovat keskiaikaisia, ns. gregoriaanisia lauluja.  On uskomattoman ihanaa tuntea kehossaan ja mielessään arkaaiset sävelmät ja tekstit. Monessa laulussa latinankielinen teksti on muokannut musiikin kulun. Tuntuu luontevalta laulaa ylistystä ylöspäisin sävelkuluin, korostaa tärkeitä sanoja, ja toisaalta taas antaa melodian levätä sydämellä. Lauluja on laulettu ja rukoiltu satoja vuosia. Olemme kuin silmukka sukupolvien ketjussa.

Korvakuulolta opettelemme laulut.  Jotkut laulut ovat erittäin yksinkertaisia - ne ovat toistettavia johdatuksia rukoukseen. Toiset laulut voivat ensin tuntua vaikeiltakin, mutta aina niissä on jokin kohta, joka koskettaa juuri minua. Sävelmät soitattavat jotain kohtaa kehossani ja mielessäni. On ihanaa olla analysoimatta liikaa ja antaa vain sävelten hoitaa. 

Teksti viedään mieleltä sydämelle. Tätä opetellaan konkreettisesti kuuntelemalla käsillä kehon resonanssia. Jokainen keho on soitin. Oman resonanssin tunteminen ja löytäminen ovat päättymätön matka. Jokaisena aamuna aloitamme tämän matkan alusta. Instrumentin herättäminen on hellää työtä. Kuin kauan käyttämätön soitin, on kehomme alussa.  Äänet haetaan pienesti, kuunnellen ja tuntien.  

Näillä toivotuksilla, sydämellisesti tervetuloa kursseille,

Hilkka-Liisa

Yhteystietoja:

Hilkka-Liisa Vuori 040-706534 tai hilkka-liisa.vuori@saunalahti.fi

   

        hildegardin_enkelten_kuoro0002.jpg

 

                                 Kuva Hildegard Bingeniläinen. Enkelten kuoro.