Yhteystiedot

Hilkka-Liisa Vuori
hilkka-liisa.vuori[et]
saunalahti.fi
hilkka-liisa.vuori [et]
uniarts.fi
p. 0407016534

Johanna Korhonen
johanna.korhonen[et]
verkkotie.fi


Vox Silentii ry
c/o Vuori
Suopuronniitty 7b
02920 ESPOO
Suomi Finland

Uutiset

16.10.2019Levy on tullut!Lue lisää »2.1.2019Hiljaisen rukouslaulun meditatiivinen messuLue lisää »16.10.2019Hiljainen rukouslaulumessu 20 vuotta!Lue lisää »16.10.2019Marraskuun Synnytyslauluun mahtuu mukaanLue lisää »

Kursseista

Tervetuloa uudet ja vanhat laulajat

Hiljaisen rukouslaulun kursseille, Hiljaisen rukouslaulun messuun, Psalmilaulun kursseille, retriitteihin, Rukouslaulun kesäkursseille, Rentouttavan äänen ja Synnytyslaulun kursseille. Tällä sivulla on pienet esittelyt eri kursseista. Kurssien ajankohdat löydät päävalikon kautta omilta sivuiltaan.

 

Hiljaisuuden ääni - Hiljainen rukouslaulu, lauluun pääsee sisälle tulemalla peruskursseille, psalmilaulun kursseille, retriittiin tai messuun mukaan. Sinun ei tarvitse osata lukea nuotteja, eikä olla laulaja. Laulut opitaan korvakuulolta. Ääneen suhtaudutaan hellästi - omassa ja toisten äänissä ja rukouksissa on ihanaa saada levätä. Rukouslaulu on yhdessä laulamista. Kursseilla on ilo, onni ja siunaus saada laulaa kirkkotiloissa. Kun sulkee silmänsä ja heittäytyy äänen virtaan, voi huomata kuinka kirkko kantaa ja äänet soivat holveissa.  Jokainen kirkko on omanlaisensa soitin.  Rukouslaulu on hyvin kehollista.  Kun opettelemme tuntemaan kehon sointia, on kuin herättelisimme jotakuta talviunesta - omaa soitintamme. Kehoresonanssin kasvaminen, laulu meissä, lisää kaikinpuolista hyvinvointiamme.  Ks. Kurssit ja retriitit.

 

  

Hiljaisen rukouslaulun ehtoollismessu Tervetuloa ehtoollismessuun, jonka musiikkina ovat vanhat keskiaikaiset rukouslaulut. Rukouslauluihin voi rohkeasti osallistua kirkon penkistä käsin tai sitten voi antaa itselleen luvan levätä rukouksissa, joita on laulettu vuosisatoja.  Voit tulla mukaan myös messun esilaulajien ryhmään.  Jokaista messua edeltää kolme harjoituskertaa. Laulut lauletaan latinaksi ja suomeksi ja. joka messussa lauletaan myös yksi psalmi.  Vanhojen rukouksien lepo ja rauha tuo hitautta, syvyyttä ja lepoa arkeen. Esilaulajien ryhmään ei ole ennakkoilmoittautumista. Ks. Messu ja hartaudet.

 

Teemakurssit ja Psalmilaulun kurssit Rukouslaulussa on myös erilaisia teemoja. Jollain kurssilla keskitytään erityisesti psalmilauluun. Tällöin laulamme suomeksi psalmeja. Päivän teemakursseilla voi aiheena olla esimerkiksi enkelilaulut, joulun ajan laulu tai paaston ajan laulut. Yhden päivän kursseja voi myös helposti tilata eri puolelle Suomea seurakuntiin tai yhteisöihin. Päivän rukouslaulukurssi on pieni keidas arjen keskellä. Suosittu teemakurssi on myös rukoushelmilaulujen kurssi. Laulamme keskiaikaisia rukouksia piispa Martin Lönnebon kehittämät rukoushelmet mielessämme.

Kesäkurssit Heponiemen hiljaisuuden keskuksen rukouslaulun kesäkurssilla pääsemme laulun lepoon viideksi päiväksi juhannuksen jälkeisellä viikolla. Toinen kesällä tarjolla oleva kurssi on Pyhtäällä kesäkuun alkupuolella. Päivän kursseja on Mustasaaressa Helsingin edustalla.

  

Synnytyslaulu - Synnytyksen ääni. Synnyttävä nainen voi omalla äänellään helpottaa oloaan synnytyksessä. Äänen tekeminen on yksinkertaista. huokailemme ja laulamme pitkiä vokaaleja.  Sinun ei tarvitse ns. osata laulaa! Löydä äänen rentouttava ja hoitava vaikutus.  Omassa ja toisten äänessä on lupa levätä.  Hellät vokaalit rentouttavat ja hoitavat sekä mieltä että kehoa. Synnytyslaulu on ihanaa rentoutusta myös kaiken ikäisille - ei tarvitse olla raskaana osallistuakseen tälle kurssille! Monet naiset iästä riippumatta tulevat mukaan laulamaan hellyyttä kohdulleen, hellyyttä muistoilleen ja kokemuksilleen. Myös miesten osallistuminen on enemmän kuin sallittua, se on myös toivottua!

Kysy synnytyslaulusta myös yksityistunteja. Jo yksi tunti voi antaa rohkeutta käyttää omaa ääntä apuna synnytyksessä! Ryhmätunteja Hilkka-Liisa pitää Metropolia ammattikorkeakoulussa iltakursseina.  Mukana on raskaana olevia naisia, tukihenkilöitä ja myös usein terveydenhuoltoalan opiskelijoita eli kätilöopiskelijoita. Ks. Synnytyslaulukurssit.

        

Hilkka-Liisa Vuori 040-706534 tai hilkka-liisa.vuori[et]saunalahti.fi

Hiljaisen äänen, rukouslaulun, kehoresonanssin, synnytyslaulun, tuutulaulun, rentouttavan ja hoitavan äänen kursseja voi tilata eri puolille Suomea seurakuntiin, kouluihin, opistoihin ja työpaikoille erilaisille ryhmille.

Luentoja ja laulukursseja voi kysellä myös aiheesta Birgittalaissisarten laulu Naantalin luostarissa 1400-luvulla.   

 

Kallion kursseille ilmoittautumiset ja tiedustelut Kallion kirkkoherranvirastoon joko puhelimitse ma - pe klo 9-13 puh. (09) 2340 3611  tai  kallio.srk@evl.fi.  Kursseista lisätietoja www.helsinginseurakuntayhtyma.fi/kallio, voit myös ilmoittautua tätä kautta.     

Voidakseen tulla Kallion seurakunnan kursseille, ei tarvitse olla seurakunnan jäsen tai sen alueella asuva. Kaikille tervetuloa!