Yhteystiedot

Hilkka-Liisa Vuori
hilkka-liisa.vuori[et]
saunalahti.fi
hilkka-liisa.vuori [et]
uniarts.fi
p. 0407016534

Johanna Korhonen
johanna.korhonen[et]
verkkotie.fi


Vox Silentii ry
c/o Vuori
Suopuronniitty 7b
02920 ESPOO
Suomi Finland

Uutiset

9.1.2018Keskiaikainen hiljainen rukouslaulumessuLue lisää »17.9.201819.9. ja 26.9. poikkeuksellinen paikka messullaLue lisää »28.8.2018An article about Birth Sound!Lue lisää »17.8.2018Magdalenaa ja NuorvalaaLue lisää »

Vesi_Linnean_kuva.jpg

Kesäkurssit 2018

Mietiskelevä rukouslaulun kurssi Karjalohjalla, Heponiemessä 18.-21.6.2018. Ilmoittautuminen nettisivujen kautta www.heponiemi.fi  Tarkemmat tiedot alla.

Sibelius-Akatemian Gregoriaanisen laulun kurssi Karjaalla  22.8.-26.8. 2018.

Ilmoittautuminen maalis-huhtikuussa 2018. Tarkemmat tiedot alla.

Mustasaaren päivän kurssi Ääni sielun tanssia kehossa

Mustasaaren toimintakeskus

Su 2.9.2016 klo 10–17.20.Vesi_Linnean_kuva.jpg

Äänen, kehon, mielen ja sielun resonanssin päivä Mustasaaressa Helsingissä. Opettajana MuT Hilkka-Liisa Vuori. Sinun ei tarvitse osata laulaa levätäksesi äänessä ja rukouksessa. Laulamme vokaalilauluja ja pieniä keskiaikaisia rukouksia.

Hinta 65 e sisältää opetuksen lisäksi laivamatkan, lounaan ja puustikahvin.

Ilm. 15.8. mennessä kallio.srk@evl.fi tai puh 09-23403611 tai kotisivujen kautta www.helsinginseurakunnat.fi/kalli

                   

Hiljaisuuden ääni -

rukouslauluja keskiajalta  

                                           

Hiljaisen rukouslaulun kesäkurssi Heponiemessä 18.-21.6.2018

hiljaisuus_ikoni.JPG

Karjalohjalla heinäkuun ensimmäisellä viikolla on lepoa rukouksessa ja äänessä. Päivää rytmittävät rukoushetket, laulaminen, ulkoilu ja lepo, ja toki syöminen!   

Syvennymme kokonaisvaltaiseen äänellä rukoilemiseen ja mietiskelyyn vanhojen keskiaikaisten rukousten kuljettamana. Herättelemme kehon resonanssia ja herkkää tuntemista.

Laulussa on olennaista yhteinen ääni. Oma ääni saa sulautua muiden ääneen. Kaikki laulut opitaan korvakuulolta. Kurssilla ei vaadita laulutaitoa, mutta halua kuunnella kylläkin.

Kurssin aikana syvennymme kokonaisvaltaiseen äänellä rukoilemiseen ja mietiskelyyn vanhojen keskiaikaisten rukousten kuljettamana.                                                                  

Herättelemme kehon resonanssia ja herkkää tuntemista. Oma ääni saa sulautua muiden ääneen. Laulussa on olennaista yhteinen ääni. Vanhat kirkkolaulut, gregoriaaniset laulut, laulamme latinaksi ja suomeksi. Kehon resonanssin kuunteleminen syventää tuntemusta omasta itsestä. Mielen rukouksen laskeminen sydämeen, kehon soiminen ja toistuvat huulten rukoukset voivat johdattaa ihanalla, lempeällä tavalla kokonaisvaltaiseen rukoukseen, mietiskelyyn, hiljaisuuteen ja lepoon.  Kurssi ei vaadi laulutaitoa, mutta halua kuunnella kylläkin. Korkeat äänet soivat korkealla kehossa, matalat äänet matalammalla. Kaikki laulut opitaan korvakuulolta, nuotinlukutaitokaan ei ole ollenkaan välttämätön.

Rukoushetkissä laulamme oppimiemme laulujen lisäksi psalmeja. Niiden tasainen kulku, puhelaulu eli resitaatio on omanlaisensa mietiskelymatka. Psalmit ovat ikiaikaisia rukouksia.

Kurssilla rukouslaulun opettajana on MuT Hilkka-Liisa Vuori. Rukoushetkistä vastaa rukouslaulaja Tuomo Pulkkinen. Kurssin sisällöstä tiedustelut 

hilkka-liisa.vuori@saunalahti.fi, p. 040 701 6534.

Tervetuloa sydämen rukouksen kurssille - sielun tanssiin kehossa.

Kurssihinta

495€ sisältää opetuksen, täysihoidon, majoituksen 1-h huoneessa, jossa oma suihku ja wc.

Mikäli sinulla on huonekaveri tiedossa, majoittuminen 2-h huoneisiin majoittuminen mahdollista. Hinta 395€ 2-h huoneessa/ hlö.

Smartumin kulttuurisetelillä voi maksaa Heponiemen täysihoidon hinnasta 25€/ vrk eli 50€. Asiasta on mainittava ilmoittautumisen yhteydessä.

Aikataulu

Aloitamme kurssin maanantaina lounaalla maissa ja päätämme torstaina iltapäivällä.

Lähetämme sinulle noin kaksi viikkoa ennen sähköpostilla tervetuloa -kirjeen, jossa myös ohjelma ja tulo-ohje.

PERUUTUSEHDOT

Yksityishenkilön kurssivaraus on sitova ja asiakas hyväksyy peruutusehdot tekemällä varauksen. Varauksen voi peruuttaa veloituksetta 2 kuukautta ennen retriittiä. Peruutus tulee tehdä aina kirjallisesti sähköpostilla osoitteeseenheponiemi@hdl.fi.

Mikäli joudut perumaan varauksesi myöhemmin kuin 2 kuukautta, mutta kuitenkin aiemmin kuin kaksi viikkoa ennen retriittiä, veloitamme peruutusmaksun 45 eur.

Jos varaus peruutetaan myöhemmin kuin 14 vuorokautta ennen kurssin alkua, perimme peruutusmaksuna 50 % retriitin hinnasta. Mikäli peruutus johtuu sairaudesta ja siitä on esittää lääkärintodistus, asiakas voi peruuttaa retriitin yllämainituin 45 euron peruutusmaksun mukaan.

Heponiemen järjestämien tapahtumien toteutumisessa minimiosallistujamäärä on 10 henkeä. Pidätämme oikeuden kurssin peruuttamiseen 14 vrk ennen alkamisajankohtaa, mikäli minimimäärä ei täyty. Otamme viipymättä yhteyttä, mikäli joudumme peruuttamaan kurssin.

                                                            

Ilmoittautumiset heponiemi@hdl.fi

puh. 019 355 185  TAI Heponiemen nettisivujen kautta www.heponiemi.fi

- luo itsellesi käyttäjätunnus ja salasana (min 6 merkkiä), ja sen jälkeen pääset ilmoittautumaan.  Ilmoittautumisen yhteydessä laita lisätietoihin toiveesi yhden tai kahden hengen huoneesta. Kurssihinta 1hh 480€ ja 2hh 380€ sisältää täysihoidon ja opetuksen.  Smartumin kulttuuriseteleillä voit maksaa 100€ kurssin hinnasta.

Kuva Heponiemen ikonista, H-LV. 

Haluatko tutustua keskiaikaiseen kirkkolauluun?

Tekeekö mielesi laulaa neliönuotein kirjoitettua musiikkia tai tulkita gregoriaanisia neumeja?

Viehättääkö vanhojen kirkkosävellajien kiintoisa värimaailma?

Tule opiskelemaan Karjaalle gregoriaanista laulua!

Gregoriaanisen laulun kurssi Karjaalla 22.–26.8.2018

Respice, Domine!

 

Nobilis_Karjalohja_f._114v..png

Kurssin ohjelmaan sisältyy luentoja ja gregoriaanisen ohjelmiston harjoittelua. Valmistelemme kirkkovuoden ajankohdan mukaisen keskiaikaisen vesperin ja 14. helluntaipäivän jälkeisen sunnuntain messun, joka pääosin toteutetaan keskiaikaiseen tapaan. Ensimmäisenä kurssi-iltana ohjelmassa on gregoriaanisia hymnejä ja niistä tehtyjä uusia suomenkielisiä käännöksiä esittelevä luento- ja yhteislaulutapahtuma. Osmo Vatanen luento, Jorma Hannikainen ja Hilkka-Liisa Vuori, laulu.

 Karjalohjan antifonarium. Kansallisarkisto. Gu I:3, f. 114v.

Opetus tapahtuu 1470-luvulla rakennetussa Karjaan kauniissa, lähes alkuperäisessä asussa säilyneessä Pyhälle Katariinalle omistetussa kivikirkossa sekä vanhassa pappilassa. Majoitumme Lärkullan opistolla. Kaikki kolme paikkaa ovat lähellä toisiaan.  Kurssilla opettavat gregoriaanisen laulun asiantuntijat, musiikin tohtori Hilkka-Liisa Vuori ja yliopistonlehtori, musiikin tohtori Jorma Hannikainen.

 

Kurssimaksu

Kurssimaksua ei peritä Taideyliopiston opiskelijoilta. Kurssi on mahdollista suorittaa Taideyliopiston liikkuvuusopintoina. Avoimen yliopiston opiskelijoille kurssimaksu tarkentuu. (Oli kesällä 2017 45 € (15 € / op).

 

Ruokailut

Lärkullan opistolla on aamiainen, lounas (pääateria), päivällinen 24€/hlö/päivä sekä (omatoiminen iltapala)

 

Majoitus

Mahdollisuus yhteismajoitukseen on Lärkullan opistolla. Yhteismajoitukseen haluavien tulee ilmoittaa asiasta ilmoittautumisen yhteydessä.  

 

Sibelius-Akatemian opiskelijoiden ilmoittautuminen WebOodissa maaliskuussa 2018

Tiedustelut:  Ensisijaisesti: Hilkka-Liisa Vuori, 040 701 6534, hilkka-liisa.vuori@uniarts.fi 

Jorma Hannikainen, 040 7104362, jhannika@uniarts.fi  

 

Muut ilmoittautumiset Avoimen yliopiston ilmoittautumisjärjestelmän kautta. Tieto tarkentuu!(vuonna 2017 oli 11.4.–27.4. 2017). Ilmoittautumisosoite on  http://sites.uniarts.fi/web/avoinkampus/kurssit

 

Ilmoittautumisen yhteydessä mainitse seuraavat tiedot:

 

1. Nimi, postiosoite, sähköpostiosoite ja osallistutko yhteismajoitukseen?

 

2. Majoitustoivomus:

”Keltainen talo”                 5 kpl 2 hh

”Valkoinen talo”                1 kpl 1 hh, 3 kpl 2 hh

 

Hinta                                  1 hh              á 65€/hlö/yö

                                          2 hh              á 35€/hlö/yö

                                                                                                                   

3. Osallistutko yhteisruokailuun (24 e/päivä)?

aamiainen, lounas (pääateria), päivällinen ja omatoiminen iltapala.

 

Ilmoitathan myös ruokarajoituksesi.

Kurssin tarkka aikataulu ja opintosisällöt päivittyvät.